Geen onderdeel van een categorie

Zweetvoeten, het waarom, noodzaak en oplossing!

Zweetvoeten als noodzakelijk kwaad
Ze fungeren als airconditioning van je lichaam. De overmatige hitte verlaat je lichaam op verschillende manieren. Dit moet continue gebeuren om niet oververhit te raken met vervelende gevolgen. Ook je handen hebben veel zweetklieren maar hebben veel meer ventilatie mogelijkheden. Overmatige zweetproductie kan worden veroorzaakt door stress of emotionele factoren, alcoholgebruik, een stofwisselingsstoornis, een slechte algehele conditie, puberteit en gebrekkige hygiëne. Kijken we puur naar de voeten, dan is een andere heel belangrijke oorzaak het dragen van verkeerde schoenen en of sokken vaak de oorzaak. Materiaal gebruik is dus zeer belangrijk.

Nieuw zweet is vaak geurloos
De onaangename lucht wordt pas veroorzaakt door transpiratievocht wat niet snel kan verdampen. Warmte en vocht vormen een perfecte bron voor bacteriën. Bacteriën zetten stofjes in zweet weer om in onder meer ureum, eiwit en melkzuur. Zweet ruikt bovendien extra onaangenaam in de puberteit door veranderingen in de hormoonhuishouding. Daarom komen stinkende zweetvoeten vaker voor bij pubers. De juiste ventilatie en vochtopname is dus de oplossing.

Zweetvoeten zorgen voor slechte voet hygiëne
Naast onaangenaam ruiken zorgt het er ook voor dat de huid van de voeten zacht en week wordt. Dit zijn ideale omstandigheden om schimmel tussen de tenen te krijgen. Ook het krijgen van blaren zijn het gevolg van slechte omstandigheden door verkeerde materiaalkeuze.

De juiste materiaalmix is de oplossing.
Zo is bamboe in staat tot wel zeven keer meer vocht op te nemen dan katoen en droogt het zeer snel vanwege de open vezelstructuur. Hoewel katoenen sokken lekker koel dragen en goed ventileren, houden ze aanzienlijk minder goed vocht vast, waardoor de voeten dus vochtig blijven en uiteindelijk gaan stinken. De juiste mix in materialen en procentuele verhouding zorgen ervoor dat bacteriën minder kans hebben om de specifieke zweetgeur te veroorzaken. Ideale anti-zweet sokken dus.

user

Item added to cart.
0 items -  0,00